En ocasió de les eleccions a les cambres de comerç catalanes que se celebraran properament, entre el 2 i el 8 de maig, Sobirania i Justícia organitza una conferència-col·loqui amb Joan B. Casas, reconegut economista, soci fundador de Faura-Casas Auditors-Consultors, i ex-degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

682 mil empreses, de les quals unes 420 mil censades a Barcelona, creen un ric teixit empresarial a Catalunya, constituït no només per grans empreses sinó, sobretot, per mitjanes i petites (comerços, fundacions, autònoms, cooperatives, start-ups). De totes elles, només un 1,8% votaren en les darreres eleccions camerals, el 2010. La major part dels vots foren emesos per correu postal. El 2013 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya anul·là tots els sufragis postals per irregularitats manifestes. En quedaren vius només els vots d’unes 700 empreses, aquelles que hi havien concorregut presencialment. A fi d’evitar situacions com aquesta i promoure’n la participació i transparència, enguany es podrà fer ús del vot electrònic (remot o presencial).

Les cambres de comerç i, especialment, la Cambra de Barcelona són entitats d’una extraordinària importància no només com a dinamitzadores de l’economia, oferint recolzament i promovent els interessos dels empresaris, sinó també per la seva capacitat d’influir en l’agenda política.

En parlarem de tot plegat amb el nostre ponent i també amb Pere Barrios, Joan Canadell, Albert Codinas, Albert Pijuan, i Mònica Roca, impulsors i membres de “Cambres: Eines de País”, candidatura que compta amb l’adhesió de Sobirania i Justícia.

L’acte tindrà lloc divendres, 3 de maig, a les 7 de la tarda a la Sala de les Cotxeres del Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona).

Inscripcions: mar.ortega@sij.cat

T’hi esperem!

Cartell dissenyat per Xabier Grabulosa