La detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya, a més de l’empresonament de cinc diputats independentistes -un dels quals candidat a la presidència de la Generalitat en l’actual legislatura-, i l’ordre de cerca i captura contra els exiliats, és el nou episodi de la deplorable escomesa repressiva perpetrada pels poders de l’estat espanyol contra la democràcia i els drets humans a Catalunya. La politització de la justícia espanyola guanya, doncs, una dimensió internacional d’abast desconegut fins ara. És difícil de predir el desenllaç d’aquest tràngol però tot apunta que mantindrà la carpeta catalana al focus d’atenció de mitjans i opinió pública europeus durant un període de temps que pot ser llarg, contravenint seriosament els arguments d’aquells que consideraven difunt el procés sobiranista català.

Hem demanat a l’advocat, i ex-jutge, Elpidio José Silva que, en el proper dinar Àgora de Sobirania i Justícia, ens ajudi a reflexionar sobre “La politització de la justícia espanyola” a la llum dels recents esdeveniments. El dinar-col·loqui comptarà també amb la participació del veterà periodista polític Jordi Barbeta. Un cartell de luxe per examinar plegats un fenomen íntimament lligat a la corrupció sistèmica, i que colpeja severament la qualitat del molt decrèpit estat de dret del Regne d’Espanya.

La sessió tindrà lloc dijous, 5 d’abril, des de les 2 fins a 2/4 de 5 de la tarda al restaurant Pomarada (Passeig de Gràcia, 78, pral., Barcelona). El preu del cobert és de 30€.

Sisplau, fes-nos arribar la teva reserva de plaça a alicia.casals@sij.cat

T’hi esperem!
 

Cartell dissenyat per Xavier Grabulosa