Davant la situació creada arran de la publicació de la sentència contra els líders socials i polítics de Catalunya, que els condemna injustament a un global de 100 anys de presó per haver exercit el seu dret de manifestació, posat urnes perquè els ciutadans decideixin democràticament el seu futur o permès debats al Parlament de Catalunya, seu de la sobirania del poble català,

SOBIRANIA I JUSTÍCIA no pot restar silent davant la repressió i la  greu vulneració de drets civils, tant individuals com col·lectius, que s’està produint  des de totes les institucions de l’Estat espanyol.

En aquest sentit:

  1. Constatem que l’Estat espanyol opta una vegada més per la via de la repressió per solucionar el conflicte polític amb Catalunya i no per la via imprescindible del diàleg i la democràcia.
  2. Rebutgem la utilització del sistema judicial per reprimir la dissidència política i considerem un error històric una sentència que, no només és absolutament injusta, sinó que pretén retallar els drets i llibertats de tots els ciutadans i puja un grau més en l’escalada d’un conflicte que ha de ser resolt democràticament.
  3. Creiem que és imprescindible mantenir el conflicte democràtic amb l’Estat espanyol amb l’objectiu d’asseure’l finalment a dialogar una solució al conflicte, sobre la base del dret d’autodeterminació del poble català en un referèndum vinculant.
  4. Recolzem totes les movilitazcions ciutadanes que, amb caràcter pacífic i no violent, vagin dirigides a posar de manifest la realitat poc democràtica de l’Estat espanyol davant el món i a pressionar per una sortida dialogada i democràtica.
  5. Instem els partits polítics i altres entitats independentistes i sobiranistes a definir i implementar una estratègia unitària i conjunta envers aquest objectiu, tant a Catalunya, a Madrid com a nivell internacional.
  6. Instem el govern espanyol a que no deixi una vegada més la cadira del diàleg buida i comenci a impulsar l’única sortida possible al conflicte: una via negociada i democràtica.

Catalunya, 23 d’octubre de 2019

COMUNICAT de SOBIRANIA I JUSTICIA SENTENCIA