Quina ha estat l’evolució de la cohesió social en els primers vint anys del segle XXI a Catalunya?

A aquesta pregunta intenta donar respostes l’Informe sobre la cohesió social a la Catalunya del segle XXI, coordinat i dirigit per Salvador Cardús, membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC, i en què han intervingut deu investigadors i una vintena d’experts

L’interès pel concepte de cohesió social és creixent, especialment a Catalunya, on s’ha fet un ús polític de la suposada fractura de la societat catalana arran de la demanda sobiranista.

Vam tenir l’oportunitat que Salvador Cardús ens presentés les conclusions d’aquest estudi en una conferència que va tenir lloc el  16 de desembre de 2020, de forma online.

Salvador Cardús i Ros, terrassenc, és un sociòleg, periodista, escriptor, i doctor en Ciències Econòmiques. Ha estat Fellow Visiting del Fitzwilliam College de la Universitat de Cambridge, Visiting Research de l’Institute for European Studies de la Universitat Cornell (EUA), Visiting Professor del Queen Mary College de Londres i de la Universitat de Stanford. Actualment és professor titular de Sociologia a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, de la qual fou degà entre 2009 i 2011.

Es membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Va formar part del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) i des de l’IEC, ha dirigit l’informe sobre la realitat social i política de la Catalunya del segle XXI, que s’ha presentat fa poques setmanes.

Dia i hora: Dimecres 16 de desembre de 2020, a les 19h
Lloc: Online