El dia 16 de març vam celebrar un dinar-col·loqui amb la Honorable Consellera de Justícia Sra. Lourdes Ciuró

Aquest any 2022 serà molt important des del punt de vista judicial ateses la quantitat de fronts oberts, jutjats de Barcelona, Audiència Nacional, Tribunal Constitucional i Tribunals europeus i que afecten a molts conciutadans.

Per altra banda, la Conselleria te responsabilitats i actua en àrees no sempre conegudes pel gran públic. L’actualització del Codi Civil català, el Memorial Democràtic, la resolució alternativa de conflictes, l’assegurar el català a la justícia i vetllar pels drets lingüístics dels catalans, Afers Religiosos, etc. Són temes a banda de la gestió diària de la justícia a casa nostra i els centres penitenciaris que són habitualment més noticia.

La consellera ens va donar una visió més clara de tot plegat.

Lourdes Ciuró, reusenca de naixement i sabadellenca d’adopció, és llicenciada en Dret. Entre el 2007 i el 2011 va ser regidora de l’Ajuntament de Sabadell per CiU. A les eleccions generals del 2011 fou elegida diputada al Congrés on formà part de la Comissió d’Igualtat i portaveu de les comissions de Justícia, Interior, Habitatge i Igualtat. A les eleccions espanyoles de 2015 va renovar el seu escó. El 2017 anà a les llistes de JuntsxCat a les eleccions del Parlament de Catalunya i el 2019 es presentà com a candidata a l’alcaldia de Sabadell essent regidora fins a la seva dimissió el maig 2021 al ser proposada com a Consellera de Justícia  del nou govern de coalició de la Generalitat.