Per què l’increment de la extrema dreta a Europa?. Recentment hem vist l’arrelament i/o victòria electoral a Suècia, Àustria, França, Itàlia… I a l’estat espanyol l’ascens de VOX.

Què està passant? Per donar-nos la seva opinió i ajudar-nos a la reflexió en un moment tant complex mundialment, comptem amb dues persones amb bons coneixements de dues societats properes, la francesa i la italiana.

En Marti Anglada i en Narcís Pallarès, grans coneixedors d’ambdós països, ens van comentar en un dinar-col·loqui l’11 de novembre de 2022, les raons d’aquesta nova situació que ens allunya de les democràcies sorgides de la post-guerra

En Martí Anglada, periodista, ha estat corresponsal a les principals capitals europees i als Estats Units. Va ser cap d’informació internacional de TV3 i comentarista de política internacional als mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. De setembre de 2014 fins a l’octubre de 2017 va ser delegat de la Generalitat a França fins a la seva destitució per raó de l’aplicació del 155 pel govern de Rajoy.

Narcís Pallarès Domènech és llicenciat en Ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i va arribar a Itàlia el 2015 per raons familiars. Ha cursat un Màster Comunicació i Lobbying en RRII i s’ha especialitzat en estudis geopolítics, realitzant amb un màster en Geopolítica i Seguretat Econòmica a la SocietàItaliana per l’Organizzazione Internazionale (SIOI)- UNA ITALY i un postgrau en Geopolítica i Seguretat Global a la Universitat de Roma ‘La Sapienza’. Ha estat Guest Lecturer a la càtedra de Geografia de les Llengües de la Universitat de Roma “Tor Vergata” i actualment és el tècnic responsable de les relacions externes a la Delegació de la Generalitat a Itàlia.