Des del passat 15 de novembre Sobirania i Justícia figura inscrita en el Registre de Transparència que, conjuntament des de juny de 2011, el parlament i la comissió de la Unió Europea posen a disposició pública per qui vulgui consultar en línia els grups d’interès que operen en l’àmbit d’aquests dos organismes comunitaris. Avui el cens oficial de lobis europeus compta ja amb 10.457 entrades per bé que, de moment, la inscripció és voluntària. La base de dades conté àmplia informació sobre la identitat del lobista, la natura i objectius de la seva activitat, i els recursos humans i financers de què disposa. Com entitat catalogada hem hagut de convenir l’observança del codi de conducta que fixa les regles i principis que governen la interacció entre grups d’interès i institucions europees.

Amb l’alta en el registre comunitari Sobirania i Justícia vol reforçar l’impacte i número d’accions d’abast internacional adreçades tant a Brussel·les com a les diferents capitals dels estats membres de la UE. D’ençà la seva fundació, la nostra entitat ha mostrat una ferma vocació envers la internacionalització del debat sobre el Dret a Decidir i la creació d’un Estat propi i independent a Catalunya en el marc de la Unió Europea. Aquest tret ha quedat patent en les quatre edicions de la conferència internacional “Building a New State”, celebrades cada tardor des del 2011 fins al 2014, a més dels nombrosos actes (taules rodones, conferències, dinars-col·loqui) organitzats a Barcelona, Brussel·les i Londres.

El nostre compromís amb la transparència ens ha portat també a tramitar l’ingrés en el Registre de Grups d’Interès del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

 

Un nou lobby independentista truca a les portes de la UE
Racó Català
ANC y Soberanía y Justicia se registran como “lobistas” a favor de la independencia
Crónica Global / El Español